• ul. Ogrodowa 28
  • +48 603 497 764

Przystawki

  • 14zł

    Wspomnienie słonecznej Italiigluten, orzechy

    Chrupiąca pszenna Bruschetta zapiekana pod soczystymi pomidorkami, czosnkiem, świeżą bazylią i oliwkami oprószona serem Grana Padano

  • 19 zł

    Serowa rozpustagluten

    Ser Camembert panierowany serwowany z frytkami Stekhouse i i żurawiną.

  • 22zł

    Krewetki w Glinie Skwierczącegluten, ostre

    Pięć sztuk krewetek Black Tiger skąpanych w winno-maślanej emulsji z dodatkiem czosnku, pietruszki i ostrej papryczki peperoncino, a to wszystko podane z chrupiącymi czosnkowymi bagietkami

Zupy

  • 8zł

    Rosół z kur wielugluten

    Aromatyczny domowy długo warzony rosół z wolno wybiegowego drobiu z nutą lubczyku, podany z makaronem domowej roboty

  • 11zł

    Żur Śląskigluten

    Tradycyjny żurek na zakwasie własnej roboty z kiełbaską, jajkiem, ziemniaczkami i pachnącym majerankiem. Podany wraz z czosnkowymi grzankami.

  • 14zł

    Runo Leśnegluten

    Tradycyjna zupa grzybowa zabielana śmietaną, podana z ziemniaczkami. Serwowana z ciepłymi czosnkowymi grzaneczkami.

Sałatki

  • 18zł

    Fikoł z Rusztu na Sałaciegluten

    Grillowany, soczysty filet z kukurydzianego kurczaka, podany ze świeżymi warzywami oraz kombinacją sałat wymieszanych z sosem winegret, w asyście chipsów z serka Grana Padano.

  • 19zł

    Funde na sałaciegluten

    Panierowane kawałki sera Camembert w towarzystwie żurawiny oraz kompozycji sałat,pomidorków koktajlowych,chipsów bekonowych a to wszystko skropione sosem winegret

  • 25zł

    Poparzona Kozagluten, orzechy

    Zacny plaster opiekanej rolady z koziego sera, delikatnie liźnięty klonowym syropem w asyście prażonych orzechów, owoców sezonowych wymieszanych z bukietem kruchych sałat skąpanych w aksamitnym malinowym dresingu.

Pasty

  • 21zł

    Gnocchi con Funghigluten, orzechy

    Ziemniaczane włoskie kluseczki Gnocchi wkomponowane w aksamitnym sosie grzybowym z dodatkiem ziół i oprószone tartym serem Mozzarela.

  • 16zł

    Tagliatelle Primcosagluten, ostre

    Boczek, pieczarki, pomidorki koktajlowe, papryczka peperoncino, a to wszystko wkomponowane w serowo-śmietanowym sosie z nutką serka Grana Padano i makaronu Tagliatelle.

  • 23zł

    Fusilli con Melanzanegluten

    Świderki skąpane w kurkumowo-śmietanowym sosie z dodatkiem czosnku, rozmarynu, fileta z kurczaka, chrupiącego bakłażana i świeżej bazylii wraz z serkiem Grana Padano.

  • 23zł

    Spaghetti alla Carbonaragluten

    Makaron Spaghetti wymieszany z kremowo śmietanowym sosie z dodatkiem boczku,cebuli,czosnku i młotkowanego pieprzu, oprószonego tartym serem Granna Padano.

  • 23zł

    Linguine Aglio Olio Gamberetti e Peperoncinogluten, ostre

    Makaron Linguine wymieszany w winno maślanej emulsji z czosnkiem, krewetkami, czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorkami i nutką pietruszki a całość oprószona chrupiącym chrustem.

Dania główne

  • 25zł

    Powiew wiosny i lata

    Grillowany filet z kurczaka w sosie śmietanowo koperkowym z dodatkiem mascarpone.Podane z frytkami Stekhouse i  surówką z kapusty pekińskiej.

  • 25zł

    Mistrzostwo z beli na talerzugluten

    Własnoręcznie sprawiony  Gyros wieprzowy, z eskortą mariażu kruchych sałat i bukietu świeżych warzyw,  wymieszanych w sosie  czosnkowym,  w towarzystwie frytek Steakhouse i klasycznymi tzatzykami.

  • 24zł

    Schab Flinstonagluten

    Środkowy schab z kością, podany z młodymi pieczonymi ziemniaczkami z rozmarynem i zasmażaną kapustką z boczkiem.

  • 33zł

    Golonka Sowiogórskagluten

    Tylna peklowana goleń wieprzowa bez kości waga około 600g podana z pieczonymi ziemniaczkami i zasmażaną kapustką z koperkiem, w asyście chrzanu tartego i musztardy.

  • 33zł

    Świńska Awangardagluten

    Soczysta polędwiczka wieprzowa owinięta wędzonym boczkiem z plastrem ciągnącego się sera Ementaler w asyscie pieprzowego puree ziemniaczanego i duszonego w koperkowym masełku bobu, a wszystkie te wspaniałości podane na sosie z wina czerwonego

  • 27 zł

    Wołowa Rozkosz

    Gulasz z szynki wołowej z dodatkiem grzybów leśnych podany do wyboru z kluskami śląskimi lub pieprzowym puree w asyście czerwonych buraczków.

Ryby

  • 28zł

    Pstrąg król potoków w papilociegluten

    Pieczony w papilocie pstrąg, w towarzystwie bukietu warzyw i młodych ziemniaczków, skąpanych w maśle czosnkowym z dodatkiem koperku.

  • 36zł

    Rzeczny drapieżnik na Rubinowej Plażygluten

    Pieczony filet sandacza serwowany z młodymi ziemniaczkami, podany z sosem śmietanowo-koperkowym wraz z surówką z kapusty pekińskiej.

Dodatki

  • 6zł

    Frytki Steakhouse

  • 6zł

    Frytki klasyczne

  • 6zł

    Kluski śląskiegluten

  • 6zł

    Ziemniaczki pieczone

  • 4zł

    Grzanki czosnkowegluten

Dodatki warzywne

  • 7zł

    Mix sałat z warzywami

  • 9zł

    Warzywa z grilla

  • 7zł

    Kapusta zasmażana z wędzonym boczkiem

Sosy

  • 2zł

    BBQ

  • 1,50zł

    Czosnkowy

  • 3zł

    Tzatzyki

Desery

  • 15zł

    Festiwal owocowo lodowygluten

    Dwie gałki lodów waniliowo- czekoladowych  z owocami sezonowymi ,gęstą kremowa bitą śmietaną ,sosem malinowym lub likierem Słony Karmel(Polecamy!)

  • 15zł

    Gorąca Szarlotkagluten

    Tradycyjna szarlotka podana na ciepło z gałką lodów i musem malinowym.

  • 18 zł

    Ciastko z czekoladową duszągluten

    Klasyczny Francuski deser czyli czekoladowy suflet z płynną czekoladą w asyście sosu wiśniowego i gałką lodów waniliowych

Dla Najmłodszych

  • 6zł

    Aksamitna zupa pomidorowagluten

    Zupa pomidorowa z makaronem podana w bulionówce.

  • 16zł

    Nagetsygluten

    Kawałki fileta drobiowego w chrupiącej panierce z frytkami i surówką z marchewki.

  • 17zł

    Rafaellogluten

    Pizza z nutellą, owocami i bitą śmietaną.

  • 8zł

    Zmrożony Pajacgluten

    Gałka lodów z sosem czekoladowym i bita śmietaną.

Powrót do menu

Loading...